In welke studio je tegenwoordig ook komt, het uitspelen van liedjes op de radio gebeurt doorgaans met computersystemen die speciaal voor radio ontwikkeld zijn. Bij de lokale, regionale en landelijke radiostations worden rond de 16 verschillende pakketten gebruikt. Helaas zijn de meeste pakketten echter ongeschikt om fatsoenlijk radio te kunnen uitzenden.

De reden hiervoor is dat de keuze voor een softwarepakket vaak afhangt van een budget. Dit leidt ertoe dat er pakketten gebruikt worden die kwalitatief slecht draaien. The Broadcast House heeft 28 medewerkers van verschillende lokale en regionale radiostations gevraagd om een mening te geven over het huidige pakket dat bij hun zender wordt gebruikt. Daar kwam het volgende uit:

Feiten

  • Meer dan 78% geeft aan dat de software vastloopt.
  • Meer dan 69% geeft aan dat softwarematige problemen al jaren aan de orde zijn.
  • Software loopt vast
  • Softwarematige problemen die al jaren aan de orde zijn.

Advies

The Broadcast House geeft advies op maat over playout-pakketten die aansluiten bij het budget. Aansluitend op het advies kunnen de medewerkers van The Broadcast House zorgen voor installatie, training en technische assistentie.

Wij geven graag uitleg over de mogelijkheden. Om softwarepakketten te bekijken en vergelijken, kun je een afspraak maken om bij ons in Amstelveen langs te komen.